pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Schab smażony w porach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

doskonale smakuje z kaszą jęczmienną i ogórkiem konserwowym.

Schab smażony w porach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab smażony w porach

 

  • 600 g schab bez kości,
  • 3 por (białe części),
  • przyprawa do mięsa wieprzowego,
  • 1 szklanka bulion warzywny (może być z kostki),
  • 2 łyżki masło

 

Sposób przygotowania:

Schab smażony w porach
Schab kroimy w plastry. Każdy z plastrów nacieramy przyprawą do mięsa wieprzowego, smażymy na rozgrzanym maśle z dwóch stron i wyjmujemy na talerz. Por kroimy w piórka i parzymy wrzątkiem. Na pozostałe po smażeniu masło wrzucamy por, chwilkę smażymy i zalewamy bulionem. Dodajemy schab i całość dusimy do momentu gdy schab będzie miękki.
Schab smażony w porach
Schab smażony w porach