Sposób przygotowania:
Schab ukryty w kapuście
Schab myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Marynatę klasyczną wsypujemy do miseczki,wlewamy olej ryżowy mieszamy i smarujemy z każdej strony schab,okręcamy w folię lub wkładamy do naczynia i wstawiamy na całą noc do lodówki. Mięso mielone łączymy z namoczoną wcześniej w wodzie i dobrze odciśniętą kajzerką dodajemy posiekaną cebulkę wbijamy jajka,doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dobrze wyrabiamy masę. Liście kapusty myjemy ,nerw wzdłuż ścinamy nożem na gładko ,rozkładamy na 2-3 liściach mięso mielone następnie na środku układamy schab obkładamy reszta mięsa mielonego zawijamy w resztę kapusty,formujemy ładny podłużny wałek,można sobie pomóc i zawinąć całość sznurkiem do pieczenia. Tak przygotowany schab ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec około godziny w temp 190*c w zamkniętym naczyniu. Po upieczeniu ostudzić ,doskonale smakuje serwowany z sosem czosnkowym. Smacznego!