gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Schab w duszonych warzywach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Trochę inna wersja kotleta schabowego duszonego w warzywach .Bardzo pyszny obiad albo kolacja na ciepło .

Schab w duszonych warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w duszonych warzywach

 

  • 2 kotlety schabowe
  • 1 łyżka oleju
  • sól,pieprz kolorowy,papryka mielona i oregano tak do smaku
  • Warzywa
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 1 zółta cukinia
  • 1 papryka czerwona
  • seler naciowy 2 łodyżki
  • sól ,pieprz do smaku
  • 1 łyżka śmietany

Sposób przygotowania:

Schab w duszonych warzywach
Kotlety schabowe rozbijamy lekko. Na talerz dajemy olej ,sól,pieprz,paprykę mieloną i oregano mieszamy i obtaczamy kotlety.Najlepiej wkładamy je do zamkniętego pudełka i odstawiamy na noc do lodówki. Cukinię obieramy i wydrążamy środek ścieramy na tarce,marchewkę też ścieramy na tarce. Paprykę kroimy w paseczki. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy kotlety i smażymy moment z dwóch stron. Kotlety zdejmujemy z patelni dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek smażymy chwilę dodajemy przygotowane warzywa mieszamy chwilę podgrzewamy dodajemy kotlety schabowe nakrywamy warzywami zmniejszamy ogień nakrywamy i chwilę dusimy. Mięso wyjmujemy doprawiamy dodajemy śmietanę i seler mieszamy , Podajemy na ciepło z mięsem i ziemniakami. POLECAM!!!
Schab w duszonych warzywach
Etap 1 Na patelni obsmażamy mięso z dwóch stron.
Schab w duszonych warzywach
Etap 2 Obieramy wszystkie warzywa .
Schab w duszonych warzywach
Etap 3 Na patelni dusimy cebulę i czosnek.
Schab w duszonych warzywach
Etap 4 Do warzyw dodajemy obsmażone mięso.