Sposób przygotowania:
Schab w duszonych warzywach
Kotlety schabowe rozbijamy lekko. Na talerz dajemy olej ,sól,pieprz,paprykę mieloną i oregano mieszamy i obtaczamy kotlety.Najlepiej wkładamy je do zamkniętego pudełka i odstawiamy na noc do lodówki. Cukinię obieramy i wydrążamy środek ścieramy na tarce,marchewkę też ścieramy na tarce. Paprykę kroimy w paseczki. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy kotlety i smażymy moment z dwóch stron. Kotlety zdejmujemy z patelni dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek smażymy chwilę dodajemy przygotowane warzywa mieszamy chwilę podgrzewamy dodajemy kotlety schabowe nakrywamy warzywami zmniejszamy ogień nakrywamy i chwilę dusimy. Mięso wyjmujemy doprawiamy dodajemy śmietanę i seler mieszamy , Podajemy na ciepło z mięsem i ziemniakami. POLECAM!!!
gusia1000
gosia56
Dziękuję syte jedzenie ale i pyszne;)