kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

Schab w marchewce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszna inna wersja schabu smacznego

Schab w marchewce

Składniki:

Schab w marchewce

 

  • 400 g schabu (5 plastrów)
  • 3 starte marchewki
  • 3 cebule pokrojone w półplasterki
  • 30 dag startego sera żółtego
  • majonez
  • Dziś na obiad Łowicz-SOCZYSTY SCHAB
  • tłuszcz do wysmarowania naczynia

Sposób przygotowania:

Schab w marchewce
Schab rozbić włożyć do miski zalać sosem Łowicz, dobrze wymieszać, aby sos oblepił mięso,włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Naczynie żaroodporne lub blaszkę wysmarować tłuszczem na dno położyć cześć startej marchewki,potem warstwę cebuli,następnie zamarynowany w sosie schab,potem kładziemy resztę marchewki i resztę cebuli wszystko posypujemy startym żółtym serem i smarujemy warstwą majonezu. Pieczemy w 200st na środkowej półce ok 50 min pod przykryciem i 30 min bez przykrycia żeby fajnie się spiekło. Smacznego!