Sposób przygotowania:
Schab w nori
Schaby rozbić na wielkość płatów nori. Natrzeć je solą, pieprzem i curry. Oczyścić grzyby i paprykę, pokroić je w paski o grubości 1 cm. Dwie łyżki musztardy i chrzanu wymieszać razem, dodać pół łyżeczki curry.
Składając roladki rozkładamy płat nori, na nim mięso, następnie smarujemy cienką warstwę sosu musztardowo chrzanowego. Układamy grzyby, paprykę i odsączony imbir. Zawijamy ciasno roladkę, boki zlepiamy. Odstawiamy.
Obieramy czosnek i imbir, siekamy. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Podsmażamy, dodajemy szafran, wiórki. przemieszać wszystko razem i dodać bulion i serek mascarpone. Wymieszać, doprawić do smaku i włożyć roladki. Patelnię przykrywamy i zostawiamy na ogniu na 3 - 5 minut. Potem przewracamy roladki na drugą stronę i znów zostawiamy na kilka minut. Po tym czasie pozostawiamy pod przykryciem ale już na wyłączonym gazie.
Można podawać np. z pszenicą i ze zblanszowaną marchewką w cienkich wstążkach.
Składając roladki rozkładamy płat nori, na nim mięso, następnie smarujemy cienką warstwę sosu musztardowo chrzanowego. Układamy grzyby, paprykę i odsączony imbir. Zawijamy ciasno roladkę, boki zlepiamy. Odstawiamy.
Obieramy czosnek i imbir, siekamy. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Podsmażamy, dodajemy szafran, wiórki. przemieszać wszystko razem i dodać bulion i serek mascarpone. Wymieszać, doprawić do smaku i włożyć roladki. Patelnię przykrywamy i zostawiamy na ogniu na 3 - 5 minut. Potem przewracamy roladki na drugą stronę i znów zostawiamy na kilka minut. Po tym czasie pozostawiamy pod przykryciem ale już na wyłączonym gazie.
Można podawać np. z pszenicą i ze zblanszowaną marchewką w cienkich wstążkach.