Sposób przygotowania:
Schab w orzechowej skorupie
1. Orzechy z sezamem wsyp do robota kuchennego z nożami i zmiksuj na bardzo drobno.
2. Zmielone orzechy z sezamem przełóż do miski dodaj miód i olej. Wymieszaj. Ma powstać gęsta masa
3. Schab osusz ręcznikiem papierowym. Przełóż do naczynia żaroodpornego i posól. Schab obłóż masą orzechową. Schowaj do lodówki na co najmniej 6 godzin. 4. Schab włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni ( góra - dół) i piecz 35 minut.
Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180 i piecz kolejne 35 min.
2. Zmielone orzechy z sezamem przełóż do miski dodaj miód i olej. Wymieszaj. Ma powstać gęsta masa
3. Schab osusz ręcznikiem papierowym. Przełóż do naczynia żaroodpornego i posól. Schab obłóż masą orzechową. Schowaj do lodówki na co najmniej 6 godzin. 4. Schab włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni ( góra - dół) i piecz 35 minut.
Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180 i piecz kolejne 35 min.