Sposób przygotowania:
Schab w sezamowej skorupce
1. Za pomocą ostrego noża na środku schabu wydrążam dziurę. Do, której wkładam suszone śliwki
2. Sezam mielę w młynku. Dodaje do niego syrop, olej oraz mąkę i dobrze mieszam
3. Wierzch schabu smaruję powstałą masą z sezamu. Schab wstawiam do lodówki na całą noc
4. Piekarnik rozgrzewam do 200' funkcja termoobieg. Wstawiam schab i piekę 20 minut. Po tym czasie schab podlewam niewielką ilością wody. Zmniejszam temperaturę do 180' i piekę kolejne 40 minut.
2. Sezam mielę w młynku. Dodaje do niego syrop, olej oraz mąkę i dobrze mieszam
3. Wierzch schabu smaruję powstałą masą z sezamu. Schab wstawiam do lodówki na całą noc
4. Piekarnik rozgrzewam do 200' funkcja termoobieg. Wstawiam schab i piekę 20 minut. Po tym czasie schab podlewam niewielką ilością wody. Zmniejszam temperaturę do 180' i piekę kolejne 40 minut.
marietta