Sposób przygotowania:
Schab w ziołowej skorupce
Mięso nacieramy solą i pieprzem, podsmażamy na oleju. Podlewamy rosołem, winem dodajemy jałowiec i po przykryciu pieczemy 75 minut w 175 *C. Siekamy drobniutko natke, mieszamy z bazylią a następnie z oliwą. Połową smarujemy mięso na 15 minut przed końcem pieczenia.Marchewkę kroimy w plasterki a kalarepkę w słupki. brokuły dzielimy na rózyczki i blanszujemy osobno po 5 minut każde w osolonym wrzątku. Wywar z mięsa przecedzamy, dodajemy śmietanę, resztę pasty z pietruszki i bazylii i doprowadzamy do wrzenia.Z mąki i wody robimy zawiesinę i tym zagęszczamy sos.Przyprawiamy go solą i pieprzem. Przed podaniem podsmażamy kalarepkę,brokuły i marchew na masełku.Smacznego!