Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schab w słodkiej papryce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne mięsko upieczone w słodkiej papryce jest wspaniałym dodatkiem do kanapek. Jednak jeśli ktoś lubi można je podać również na gorąco.

Schab w słodkiej papryce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w słodkiej papryce

 

Sposób przygotowania:

Schab w słodkiej papryce
Schab umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć oliwą i przyprawami. Przełożyć do woreczka do pieczenia mięsa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ponad godzinę.

Na 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć woreczek, aby mięso się ładnie zarumieniło.

Kiedy schab będzie miękki wyjąć z piekarnika i ostudzić.

Pokroić w plastry i podawać.
Schab w słodkiej papryce
Umyte i osuszone mięsko natrzeć oliwą i przyprawami.
Schab w słodkiej papryce
Mięsko przełożyć do woreczka do pieczenia.
Schab w słodkiej papryce
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Schab w słodkiej papryce
15 minut przed końcem pieczenia rozciąć woreczek.

Tagi:

beza schab bezy