gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Schab w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowany schab w sosie podaję z ziemniakami i surówką na obiad jako danie główne. Polecam - smaczne.

Schab w sosie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab w sosie

 

  • 800 gram schabu wieprzowego bez kości
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do mięs
  • tłuszcz do smażenia
  • 1 opakowanie sosu do pieczeni

Sposób przygotowania:

Schab w sosie
Schab kroimy w plastry. Następnie plastry przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do mięs. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy przyprawione mięso i smażymy przez chwilę z każdej strony. Następnie podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do momentu, aż mięso będzie miękkie. Mięso wykładamy na talerz.

Sos pieczeniowy rozrabiamy w połowie szklanki wody (w zależności od tego ile wywaru nam zostało na patelni) i wlewamy do wywaru na patelni, mieszając doprowadzamy do wrzenia.

Gotowym sosem polewamy mięso na talerzu. 
Schab w sosie
Przyprawione plastry mięsa układamy na patelni.