Sposób przygotowania:
Schab w sosie barbecue (bbq)ETAP 1:
Schab pokroić w plastry, półplastry lub w inne cienkie kawałki. Mięso obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i obsmażyć na nim mięso.
Cebulę pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa. Doprawić solą, przykryć patelnię i dusić kilkanaście minut. Następnie wcisnąć 2 ząbki czosnku i dodać mrożone warzywa na patelnię. Dusić dopóki warzywa nie zmiękną. Dodać sos barbecue i dokładnie wymieszać. Można dodać odrobinę wody jeśli będzie zbyt gęsto na patelni. Dusić aż mięso będzie miękkie.
Na koniec można doprawić jeśli sos barbecue nie był zbyt pikantny. W osobnym garnku ugotować ryż według wskazówek na opakowaniu.
Ryż wyłożyć na talerz polać sosem i kawałkami mięsa.