Sabina86

Sabina86

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Schab w nietypowym sosie cebulowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pokroić, doprawić, opanierować, usmażyć, poddusić i zjadać.

Schab w nietypowym sosie cebulowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w nietypowym sosie cebulowym

 

 

Sposób przygotowania:

Schab w nietypowym sosie cebulowym
Schab pokroić w plastry, rozbić, przyprawić, obtoczyć w bułce. Cebulę obrać i poszatkować. Pokrojoną cebulę wrzucić na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć wraz z przyprawami: pieprzem i chilli. Dusić około 10 minut do uzyskania złotego koloru. Na osobnej patelni rozgrzać olej i obsmażyć schab z obu stron. Schab przełożyć do cebuli i dusić na wolnym ogniu. Do potrawy dolewamy około 300 ml wody oraz kostkę rosołową, mieszamy dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz i chilli do smaku. Dusimy pod przykryciem do uzyskania miękkiego mięsa.
Schab w nietypowym sosie cebulowym
Schab pokroić w plastry, rozbić, przyprawić, obtoczyć w bułce. Cebulę obrać i poszatkować.
Schab w nietypowym sosie cebulowym
Pokrojoną cebulę wrzucić na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć wraz z przyprawami: pieprzem i chilli. Dusić około 10 minut do uzyskania złotego koloru.
Schab w nietypowym sosie cebulowym
Na osobnej patelni rozgrzać olej i obsmażyć schab z obu stron.
Schab w nietypowym sosie cebulowym
Schab przełożyć do cebuli i dusić na wolnym ogniu. Do potrawy dolewamy około 300 ml wody oraz kostkę rosołową, mieszamy dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz i chilli do smaku. Dusimy pod przykryciem do uzyskania miękkiego mięsa.

Tagi:

schab cebula