Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Schab w sosie pomidorowo-czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne i rozpływające się w ustach mięsko nie równa się kotletowi mielonemu :)

Schab w sosie pomidorowo-czosnkowym

Składniki:

Schab w sosie pomidorowo-czosnkowym

 

  • 0,5 kg schab bez kości,
  • 2 sztuki pomidory z puszki lub koncentrat,
  • 1 główka czosnek,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Sól,
  • do smażenia olej do smażenia,
  • do smaku bazylia

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie pomidorowo-czosnkowym
Na rozgrzaną patelnie z olejem dodajemy opłukany schab i podpiekamy ze wszystkich stron po 1-2min.

Do garnka dodajemy pomidory z puszki , starty na drobnych oczkach czosnek, pieprz , sól , bazylię i dodajemy do środka nasze mięso przypieczone.
Gotujemy do miękkości mięsa minimum 30min.

Smacznego!

Tagi:

beza schab bezy