WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1803]

Schab w sosie z marchewką i ogórkiem kiszonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Schab duszony w plastrach w sosie z dodatkiem cebuli, marchewki i ogórków kiszonych. Idealny na obiad z ziemniakami.

Schab w sosie z marchewką i ogórkiem kiszonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w sosie z marchewką i ogórkiem kiszonym

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie z marchewką i ogórkiem kiszonym

ETAP 1:

W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju i wrzucić posiekaną cebulę. Dodać majeranek, sól i pieprz. Przesmażyć. Dodać schab pokrojony w plastry. Przesmażyć.

Dodać pokrojone ogórki, marchewkę i pietruszkę. Zalać wodą. Dodać pokrojoną natkę pietruszki i koperku oraz pozostałe przyprawy.

Dusić na małym ogniu, aż mięso będzie mięciutkie. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i wlać do garnka.

Dusić, aż sos się zagęści. Podawać np z ziemniakami.

Schab w sosie z marchewką i ogórkiem kiszonym
Natka pietruszki i koperku oraz przyprawy dodane do mięsa i warzyw
Schab w sosie z marchewką i ogórkiem kiszonym
Pokrojona marchewka i pietruszka w całości dodane do garnka
Schab w sosie z marchewką i ogórkiem kiszonym
Pokrojone w kostkę ogórki kiszone dodane do garnka
Schab w sosie z marchewką i ogórkiem kiszonym
Plastry mięsa dodane do podsmażonej cebuli