Schab w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

schab smakuje na ciepło jak i na zimno podany z pieczywem

Schab w ziołach

Składniki:

Schab w ziołach

 

  • Składniki:
  • 1 kilogram schabu bez kości
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżeczki estragonu
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • pół łyżeczki mielonej kolendry
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki octu winnego
  • olej

Sposób przygotowania:

Schab w ziołach
Przygotowanie:
Umyty schab natrzeć olejem i octem,następnie solą,pieprzem i przyprawami.Odstawić na jeden dzień w chłodne miejsce.Schab warto co jakiś czas przewracać,tak,aby dokładnie się zamarynował.Następnego dnia mięso obsmażyć ze wszystkich stron na patelni.Włożyć do żaroodpornego naczynia,podlać bulionem i piec przez około 1,5 godziny w dobrze nagrzanym piekarniku,co jakiś czas dolewając bulionu,żeby schab za bardzo nie wysechł.

Tagi:

beza schab bezy