Sposób przygotowania:
Schab w ziołach
Przygotowanie:
Umyty schab natrzeć olejem i octem,następnie solą,pieprzem i przyprawami.Odstawić na jeden dzień w chłodne miejsce.Schab warto co jakiś czas przewracać,tak,aby dokładnie się zamarynował.Następnego dnia mięso obsmażyć ze wszystkich stron na patelni.Włożyć do żaroodpornego naczynia,podlać bulionem i piec przez około 1,5 godziny w dobrze nagrzanym piekarniku,co jakiś czas dolewając bulionu,żeby schab za bardzo nie wysechł.
Umyty schab natrzeć olejem i octem,następnie solą,pieprzem i przyprawami.Odstawić na jeden dzień w chłodne miejsce.Schab warto co jakiś czas przewracać,tak,aby dokładnie się zamarynował.Następnego dnia mięso obsmażyć ze wszystkich stron na patelni.Włożyć do żaroodpornego naczynia,podlać bulionem i piec przez około 1,5 godziny w dobrze nagrzanym piekarniku,co jakiś czas dolewając bulionu,żeby schab za bardzo nie wysechł.