pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Schab wieprzowy wędzony

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo soczysty schab zrobiony tradycyjnymi metoadami

Schab wieprzowy wędzony Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab wieprzowy wędzony

 

  • 1 kg schab bez kości,
  • 4 łyżki majeranek,
  • 4 czosnek ząbki,
  • 2 łyżki Sól,
  • 1,5 litra woda

 

Sposób przygotowania:

Schab wieprzowy wędzony
Sól rozpuszczamy w wodzie i zagotowujemy. Czosnek ucieramy z majerankiem i nacieramy nim schab. Następnie schab wkładamy do wrzącej solanki i czekamy aż ostygnie. Następnie wędzimy dymem z drzew owocowych ok 2-3 godzin.
Schab wieprzowy wędzony
Schab wieprzowy wędzony

Tagi:

beza schab bezy