Sposób przygotowania:
Schab z brzoskwiniami
Przygotowanie:
Duże brzoskwinie,nie obite umyć pod ciepłą wodą,osączyć,usunąć pestki i skroić na kwadraciki.Schab umyć,delikatnie odsączyć i posypując solą z pieprzem smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.Cebulę myjemy,obieramy,krajamy-dosypujemy do mięsa i smażymy.Całość wrzucamy do dużego garnka ,dosypujemy przygotowane wcześniej brzoskwinie,masło i dusimy na wolnym ogniu.Dolewamy śmietanę,resztę owoców i zaś dusimy 20 minut.
Duże brzoskwinie,nie obite umyć pod ciepłą wodą,osączyć,usunąć pestki i skroić na kwadraciki.Schab umyć,delikatnie odsączyć i posypując solą z pieprzem smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.Cebulę myjemy,obieramy,krajamy-dosypujemy do mięsa i smażymy.Całość wrzucamy do dużego garnka ,dosypujemy przygotowane wcześniej brzoskwinie,masło i dusimy na wolnym ogniu.Dolewamy śmietanę,resztę owoców i zaś dusimy 20 minut.