lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Schab z czosnkiem i majerankiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Smaczna propozycja ma obiad. Kawał schabu natartego majerankiem i plasterkami czosnku. Por ma intensywny zapach, idealnie pasuje.

Schab z czosnkiem i majerankiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Schab z czosnkiem i majerankiem

Składniki:

  • schab 1,1/2 kg

 

 

 

 

  • czerwona mielona słodka papryka 4 łyżeczki

Dodatkowo:

  • por zielona część 4 listki

Sposób przygotowania:

Schab z czosnkiem i majerankiem

Wykonanie:

Schab myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy schab solą, pieprzem, majerankiem, papryką mieloną słodką. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki.

Nacinamy schab w poprzek co kawałek i wkładamy w nacięcia plasterki czosnku. Schab wkładamy do rękawa naokoło schabu wkładamy listki pory. Zostawiamy na godzinę w lodowce w tym rękawie.

Po godzinie wkładamy do naczynia żaroodpornego i do pieca wkładamy, pieczemy 1 .1/2 godziny w 190 stopniach. Podajemy z ziemniakami z wody pokrojony w plastry.

Schab z czosnkiem i majerankiem
Schab myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym . Nacieramy schab solą, pieprzem,
Schab z czosnkiem i majerankiem
Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
Schab z czosnkiem i majerankiem
Nacinamy schab w poprzek co kawałek i wkładamy w nacięcia plasterki czosnku.
Schab z czosnkiem i majerankiem
Schab wkładamy do rękawa naokoło schabu wkładamy listki pory. Zostawiamy na godzinę w lodowce w tym rękawie.
Schab z czosnkiem i majerankiem
Po godzinie wkładamy do naczynia żaroodpornego i do pieca wkładamy, pieczemy 1 .1/2 godziny w 190 stopniach.

Tagi:

schab mięso