alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Schab z jabłkami i pomarańczą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Soczyste i aromatyczne mięsko.

Schab z jabłkami i pomarańczą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab z jabłkami i pomarańczą

 

 

Sposób przygotowania:

Schab z jabłkami i pomarańczą
Schab oczyścić , umyć , osuszyć. Natrzeć majerankiem , słodką papryką , pieprzem oraz czosnkiem roztartym z solą . Odstawić schab w chłodne miejsce na co najmniej 1 godzinę.Schab naciąć na 1,5 cm plasterki ( nie przecinając do końca ) . Jabłka razem z skórką pokroić w plasterki około 1 cm ,wydrążyć gniazda nasienne , skropić sokiem z pomarańczy i oprószyć tymiankiem . Pomiędzy każdym nacięciem natrzeć schab sokiem z pomarańczy i włożyć plasterki jabłek . Na górę położyć dwa plasterki pomarańczy i schab owinąć sznurkiem . Włożyć do rękawa do pieczenia szczelnie związać i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st na około 45 minut . Wyjąć rozciąć rękaw i włożyć jeszcze na 15 min .
Schab z jabłkami i pomarańczą
schab oczyścić i natrzeć przyprawami włożyć do lodówki
Schab z jabłkami i pomarańczą
jabłka włożyć pomiędzy każde nacięcie schabu
Schab z jabłkami i pomarańczą
na schab położyć dwa plasterki pomarańczy i obwiązać sznurkiem
Schab z jabłkami i pomarańczą
schab włożyć do rękawa do zapiekania i związać