kamii

kamii

Kuchcik
[Przepisów: 9]

Schab z Jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepiej podawać na ciepło

Schab z Jabłkami

Składniki:

Schab z Jabłkami

 

  • 60 dag schabu
  • 1 łyżeczka smalcu
  • 1 cebula
  • 0,5 kg jabłek
  • szczypta majeranku, sól, pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Schab z Jabłkami
Z umytego schabu wykrajać kości. Przygotowane mięso obrumienić na smalcu, oprószyć solą i pieprzem dodać posiekaną cebulę, podlać wodą i dusić pod pokryciem około pól godziny. Jabłka umyć, obrać pokrajać w cząstki i dodać do mięsa. Oprószyć majerankiem, można podlać wodą i udusić do miękkości ( jabłka powinny się rozgotować ). Przyprawić sos do smaku solą i pieprzem. Mięso pokroić, ułożyć na półmisku i polać sosem.