Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Schab z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab podajemy z frytkami oraz bukietem warzyw.

Schab z musztardą

Składniki:

Schab z musztardą

 

  • 60 dag schabu b/k
  • 15 dag szynki
  • 5 jajek
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki musztardy
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • olej do smażenia

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schab z musztardą
Kotlet schabowy dzielimy na 5 części, każdy po 12 dag, kroimy szynkę na 5 plastrów. kotlety myjemy, zbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzymy i smarujemy z obu stron musztardą. Plastry szynki smarujemy koncentratem pomidorowym, pieprzymy i układamy na kotletach. Tak przygotowane kawałki schabuukładamy na gorący tłuszcz do rondla, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem.
Kiedy mięso jest miękkie, a woda wyparuje, na wierzch każdego kotleta wbijamy jajko, czekamy aż zetnie się białko.