Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Schab z owocami wg Magdy

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty

Schab z owocami wg Magdy

Składniki:

Schab z owocami wg Magdy

 

  • 50 dag schabu bez kości
  • 50 dag moreli
  • 1 pęczek cebulki dymki (bez szczypiorku)
  • 1 szklanka śmietany
  • sok z niezbyt słodkiej pomaranczy
  • lub cytryny
  • 2 lyżki margaryny
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

Schab z owocami wg Magdy
Mięso nafrzeć sokiem z pomaraiczy, solą i pieprzem. zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lod wki przyrajmniej na godzinę. Morele wydrylować i pokroić na ćwiartki. Cebulki pokroi na talarki. Mięso obsmażyc na złoty kolor na łyżce tłuszczu.
Na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulki,dodać ćwięrć porcji moreli i mięso, jeśli trzęba,podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem do miękkości, dodać Śmietanę. Dusić jeszcze 10 minut na niewięlkim ogniu. Miękkie mięso wyjąć i pokroić na plastry a do sosu dodac pozostałe morele i wymieszać na małym ogniu. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem' a w Przed podaniem mięso włoŻyć do sosu. Podawać najlepiej z francuskimi kluseczkami albo ryżem na sypko.

Tagi:

beza schab bezy