Sposób przygotowania:
Schab z owocami wg Magdy
Mięso nafrzeć sokiem z pomaraiczy, solą i pieprzem. zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lod wki przyrajmniej na godzinę. Morele wydrylować i pokroić na ćwiartki. Cebulki pokroi na talarki. Mięso obsmażyc na złoty kolor na łyżce tłuszczu.
Na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulki,dodać ćwięrć porcji moreli i mięso, jeśli trzęba,podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem do miękkości, dodać Śmietanę. Dusić jeszcze 10 minut na niewięlkim ogniu. Miękkie mięso wyjąć i pokroić na plastry a do sosu dodac pozostałe morele i wymieszać na małym ogniu. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem' a w Przed podaniem mięso włoŻyć do sosu. Podawać najlepiej z francuskimi kluseczkami albo ryżem na sypko.
Na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulki,dodać ćwięrć porcji moreli i mięso, jeśli trzęba,podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem do miękkości, dodać Śmietanę. Dusić jeszcze 10 minut na niewięlkim ogniu. Miękkie mięso wyjąć i pokroić na plastry a do sosu dodac pozostałe morele i wymieszać na małym ogniu. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem' a w Przed podaniem mięso włoŻyć do sosu. Podawać najlepiej z francuskimi kluseczkami albo ryżem na sypko.