Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Schab z puree z groszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab z puree z groszku najlepiej smakuje z kapustą.

Schab z puree z groszku

Składniki:

Schab z puree z groszku

 

  • Danie dla 4 osób:
  • 400 g schabu,
  • 1 puszka groszku,
  • 1 ziemniak,
  • 1 cebula,
  • 600 g kwaszonej kapusty,
  • 7 jagód jałowca,
  • produkty Galeo:
  • Rosół z kury – 1 kostka,
  • 1 Liść laurowy,
  • Kminek,
  • Majeranek,
  • Tymianek,
  • Pieprz czarny mielony.

 

 

Sposób przygotowania:

Schab z puree z groszku
Kostkę rosołu z kury rozpuszczamy w 2 szklankach wody. Ziemniak obieramy i kroimy w kostkę, a cebulę siekamy. Warzywa przekładamy do garnka i dodajemy odsączony groszek. Przyprawiamy szczyptą kminku, majeranku i tymianku. Wlewamy szklankę bulionu i gotujemy ok. 45 min często mieszając. Kapustę zalewamy szklanką bulionu i zagotowujemy. Dodajemy schab, liść laurowy i jałowiec. Dusimy ok. 45 min. Schab wyjmujemy i kroimy w plastry. Kapustę doprawiamy pieprzem. Warzywa miksujemy.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl

Tagi:

schab groszek