iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Schab z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki schab bardzo ładnie prezentuje się na stole i świetnie smakuje. Rodzynki dają niesamowity aromat podczas pieczenia.

Schab z rodzynkami

Składniki:

Schab z rodzynkami

 

  • 1 średni płat schabu wieprzowego,
  • 1 szklanka rodzynek,
  • łyżeczka octu winnego lub balsamicznego,
  • 3 ząbki czosnku,
  • łyżka papryki słodkiej,
  • łyżka oliwy,
  • 10 dag sera żółtego
  • 1/2 łyżeczki soli.

Sposób przygotowania:

Schab z rodzynkami
Schab myjemy osuszamy, przez całą długość robimy nożem szeroką dziurę. Mieszamy ocet, rozgnieciony czosnek, oliwę, paprykę, sól i nacieramy schab w środku oraz na zewnątrz odstawiamy na godzinę. Następnie robimy w całym schabie małe nacięcia i wkładamy w nie rodzynki, faszerujemy rodzynkami i serem również środek schabu, zwijamy w folię aluminiową i pieczemy godzinę w temp. 170 stopni.

Tagi:

sery ser schab