kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Schab z szałwią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Swietnie schab z szałwią..

Schab z szałwią

Składniki:

Schab z szałwią

 

  • schab bez kości 1 kg
  • masło 5 dag
  • olej 2 łyżki
  • szałwia 2 łyżeczki
  • groszek zielony 2 puszka
  • sól
  • woda 1 szkl.
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Schab z szałwią
Umyty i obsuszony schab natrzeć dobrze solą i szałwią. Zostawić w lodówce na 30 minut. Następnie obsmażyć na tłuszczu i dusić na małym ogniu dolewając po trochu wody. Gdy mięso będzie miękkie, dodać groszek i trzymać na ogniu jeszcze ok.15 minut. Mięso wyjąć i pokroić. Porcje obłożyć na półmisku groszkiem. Podawać z ziemniakami lub z ryżem.

Tagi:

beza schab bezy