reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Schab z wkładką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna domowa wędlinka- z chrzanem domowym smakuje wybornie:) Podczas cienkiego krojenia niestety lekko się sypie, a przy nieco grubszych plasterkach jest już ok.

Schab z wkładką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab z wkładką

 

  • 1kg schabu

 

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka

 

 

 

  • 2 łyżeczki pektosoli- do natarcia

 

  • 1 łyżeczka pektosoli -do farszu

 

 

  • 1 łyżka przyprawy - suszone pomidory z bazylią i czosnkiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schab z wkładką
Schab rozcinamy na bardzo długi płat i nacieramy z obu stron 2 łyżkami pektosoli -wkładamy do woreczka i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Przygotowujemy farsz: Mięso z kurczaka mielimy, paprykę i ogórka kroimy w kosteczkę i dodajemy do mięsa. Dodajemy też przyprawy z żelatyną i 2 łyżkami wody. Mieszamy ręcznie około 5 minut-aż mięso zrobi się lepkie . Ponownie przekładamy do woreczka i wkładamy do szynkowara. Parzymy w temperaturze 80-85 st przez 1 godzinę i 15 minut. Szynkowar przekładamy do zimnej wody i szybko studzimy. Zimny wkładamy do lodówki na 12 godzin
Schab z wkładką
Etap 1 Mięso z kurczaka mielimy, paprykę i ogórka kroimy w kosteczkę i dodajemy do mięsa.
Schab z wkładką
Etap 2Schab rozcinamy na bardzo długi płat i nacieramy z obu stron 2 łyżkami pektosoli