Sposób przygotowania:
Schab z tymiankowymi jabłkami
Kotlety lekko solimy i pieprzymy. Na patelni rozpuszczamy połowę masła i smażymy na złoty kolor przyprawione kotlety. Kiedy kotlety ładnie się zarumienią przekładamy je na talerz, a na patelnie dodajemy resztę masła, obrany i przekrojony na pół ząbek czosnku i gałązkę tymianku – smażymy 1 minutę.
Do ziół, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone w plasterki (niezbyt cienkie ) jabłka, smażymy 1 minutę. Na patelnie wlewamy wino, wodę, dodajemy cukier i wszystko dusimy około 5 minut.
Dodajemy przesmażone wcześniej kotlety, doprawiamy wszystko do smaku solą, pieprzem i dusimy jeszcze 5 minut. Schab serwujemy z ziemniakami z wody; )
Do ziół, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone w plasterki (niezbyt cienkie ) jabłka, smażymy 1 minutę. Na patelnie wlewamy wino, wodę, dodajemy cukier i wszystko dusimy około 5 minut.
Dodajemy przesmażone wcześniej kotlety, doprawiamy wszystko do smaku solą, pieprzem i dusimy jeszcze 5 minut. Schab serwujemy z ziemniakami z wody; )
Magdalena88
niezły kąsek