milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Schab z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Schab z jabłkami zrobi nawet młoda gospodyni

Schab z jabłkami

Składniki:

Schab z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Schab z jabłkami
Schab myjemy i osuszamy. Wycinamy dużą kieszeń. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i mieloną papryką. Jabłka obieramy, myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Masło rozpuszczamy na patelni, wrzucamy jabłka i smażymy. Dodajemy rodzynki, bułkę tartą, majeranek. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowaną masą napełniamy kieszeń w schabie. Skrapiamy olejem i odstawiamy na godzinę. Mięso podsmażamy na oleju. Wkładamy na blaszkę i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.