eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Schab z warzywami Eli na parze

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Danie dla tych co dbają o linię i nie tylko.

Schab z warzywami Eli na parze

Składniki:

Schab z warzywami Eli na parze

 

  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • 12 małych młodych ziemniaczków
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 marchewki
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • 1 kostka rosołowa
  • koperek posiekany

Sposób przygotowania:

Schab z warzywami Eli na parze
Kotlety rozbić tłuczkiem,oprószyć solą,pieprzem i ziołami prowansalskimi.Marchewki obrać,umyć ipokroić w plastry.Ziemniaki oskrobać i umyć.Z rzodkiewek odciąć listki,zostawiając 1 cm łodyżek i umyć.Do garnka do gotowania na parze wlać wodę,dodać kostkę rosołową i zagotować.Do garnka z dziurkami włożyć kotlety,ziemniaki,marchewki,rzodkiewki,postawić na garnku z wrzącą wodą,przykryć pokrywką i gotować do miękkości schabu.Na talerze wyjąć schab i warzywa.Ziemniaczki posypać koperkiem.Ja dodałam jeszcze surówkę z kiszonej kapusty.Smacznego!