kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Schab ze śliwką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso natrzeć solą do peklowania, pieprzem i majerankiem- zostawić na 1 dzień. Następnego dnia zrobić dziurę w mięsie

Schab ze śliwką

Składniki:

Schab ze śliwką

 

  • schab duży ok 2-3 kg
  • majeranek 4 łyżki
  • sól peklowana do smaku
  • pieprz do smaku
  • śliwki wędzone bez pestek 30 dag

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schab ze śliwką
np: drewnianą łyżą jeśli nie mamy cienkiego nożna. Powkładać w dziurę śliwki suszone i zawinąć mięso w folie aluminiową. I piec ok 2 godziny 180 C.