mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Schab ze śliwką.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

schab ze śliwką, w marynacie

Schab ze śliwką. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab ze śliwką.

 

  • 1,5 kg schabu bez kości
  • 1 opakowanie śliwek
  • 1 szt cebuli
  • 4 łyżki keczapu pikantnego
  • 2 łyżki musztardy
  • 4 łyżki oleju z oliwek
  • kurkuma
  • czerwona papryka
  • 1 szt rękaw do pieczenia

Sposób przygotowania:

Schab ze śliwką.
Schab myjemy i czyścimy z żyłek i nadmiernego tłuszczu. W środku wydrążamy dziurę i upychamy śliwki. W miseczce mieszamy keczapu,oleju,przypraw i musztardy na jednolita masę. Nadziany schab wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy marynatą, dokładnie obtaczamy mięso. Cebulę kroimy w piórka i wykładamy na mięso. Naczynie zamykamy i wkładamy do lodówki na ok 12 godz. Mięso przekładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do naczynia. Pieczemy ok. 80 min w 200-180 stopniach.
Schab ze śliwką.
Schab ze śliwką.
Schab ze śliwką.
Schab ze śliwką.
Schab ze śliwką.
Schab ze śliwką.