Sposób przygotowania:
Schab ze śliwką
Do miseczki dajemy olej, według uznania po troche z każdej przyprawy, soli może być troche więcej, rozkruszamy 1 kostkę mięsną do miseczki i na koniec dajemy ocet 0,5-1 łyzeczkę. Całość dokładnie mieszamy.
Schab myjemy i rozcinamy tak, aby łatwo nam było nałożyć śliwki. Po nałożeniu na całej długości śliwek nacieramy od środka przygotowaną marynata/sosem. Zwijamy jak roladę, gdyby schab nie chciał się zwinąć możemy użyć do spięcia wykałaczek. Zwinięty schab nacieramy marynatą i odkładamy na około 30 minut do lodówki.
Do rozgrzanego piekarnika do 200stopni wkładamy schab W RĘKAWIE foliowym i pieczemy 60minut.
Polecam pyszności :)
Schab myjemy i rozcinamy tak, aby łatwo nam było nałożyć śliwki. Po nałożeniu na całej długości śliwek nacieramy od środka przygotowaną marynata/sosem. Zwijamy jak roladę, gdyby schab nie chciał się zwinąć możemy użyć do spięcia wykałaczek. Zwinięty schab nacieramy marynatą i odkładamy na około 30 minut do lodówki.
Do rozgrzanego piekarnika do 200stopni wkładamy schab W RĘKAWIE foliowym i pieczemy 60minut.
Polecam pyszności :)