anjana

anjana

Szef Kuchni
[Przepisów: 31]

Schabik z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Można także dodać pieczarki lub inne warzywa

Schabik z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabik z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Schabik z warzywami
Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na patelni, przesypujemy do garnka. Cebulę siekamy i smażymy na tym samym tłuszczu. Marchew obieramy i obieraczką kroimy na paski po czym podsmażamy aż zmięknie. Wsypujemy wszystko do garnka dodajemy, pieprz, sól, łyżeczkę słodkiej papryki i pół łyżeczki ostrej papryki. Zalewamy wszystko przecierem pomidorowym i dusimy 15 minut. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę, czosnek siekamy. Wraz z kukurydzą wrzucamy wszystko do garnka i dusimy kolejne 25 minut. Całość od czasu do czasu mieszamy.
Schabik z warzywami
Mięsko smażymy i doprawiamy solą i pieprzem
Schabik z warzywami
Marchewkę smażymy do miękkości, to samo robimy z cebulą. Wraz z mięskiem, przyprawami i przecierem dusimy 15 minut
Schabik z warzywami
Dodajemy paprykę, kukurydzę i czosnek i mieszamy
Schabik z warzywami
Całość gotujemy na małym ogniu przez kolejne 25 minut

Tagi:

schab