Sposób przygotowania:
Schabowe cygara Eli
Farsz:
Drobno pokrojone pieczarki i cebulę przesmażyć na odrobinie oleju.Do zimnych pieczarek dodać chrzan(odsączyć na drobnym sitku)i potarty żółty ser,doprawić do smaku solą i pieprzem,wymieszać.
Kotlety schabowe rozbić na cienki płat i posmarować farszem(zostawić 2 cm bez farszu z zewnętrznej strony),zwijać od dłuższej strony(są cienkie i długie),panierować w jajku,bułce i usmażyć na oleju.
Smacznego!
Drobno pokrojone pieczarki i cebulę przesmażyć na odrobinie oleju.Do zimnych pieczarek dodać chrzan(odsączyć na drobnym sitku)i potarty żółty ser,doprawić do smaku solą i pieprzem,wymieszać.
Kotlety schabowe rozbić na cienki płat i posmarować farszem(zostawić 2 cm bez farszu z zewnętrznej strony),zwijać od dłuższej strony(są cienkie i długie),panierować w jajku,bułce i usmażyć na oleju.
Smacznego!