eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Schabowe cygara Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna przekąska.Dobra na ciepło i na zimno.

Schabowe cygara Eli

Składniki:

Schabowe cygara Eli

 

  • 4 kotlety schabowe
  • Farsz:
  • 15 dkg pieczarek
  • 1 łyżka chrzanu(kopiasta)
  • 10 dkgsera żółtego tartego
  • 1 mała cebula
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Schabowe cygara Eli
Farsz:
Drobno pokrojone pieczarki i cebulę przesmażyć na odrobinie oleju.Do zimnych pieczarek dodać chrzan(odsączyć na drobnym sitku)i potarty żółty ser,doprawić do smaku solą i pieprzem,wymieszać.

Kotlety schabowe rozbić na cienki płat i posmarować farszem(zostawić 2 cm bez farszu z zewnętrznej strony),zwijać od dłuższej strony(są cienkie i długie),panierować w jajku,bułce i usmażyć na oleju.
Smacznego!