Sposób przygotowania:
Schabowe kieszonki z serem i maślakami
Cebule kroimy w zgrabną kostkę i smażymy na maśle z dodatkiem pieprzu i soli do czasu aż się ładnie zarumieni, następnie dodajemy oczyszczone i pokrojone na mniejsze części grzyby (moje maślaki były mrożone, ale przed mrożeniem nie były obgotowywane). Całość smażymy 5-7 minut, doprawiamy do smaku. W tym czasie schab kroimy na plastry i cienko rozbijamy, nacieramy solą czosnkową i pieprzem ziołowym. Na połowie każdego kawałka mięsa układamy jeden plasterek sera, a na to po 1 łyżce maślaków z cebulą z patelni. Składamy na pół, brzegi dokładnie dociskamy, a następnie schabowe kieszonki panierujemy w jajku i bułce tartej. Grzyby z cebulą podlewamy 1/3 szklanki wody i dalej smażymy,gdy woda odparuje wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku i smażymy jeszcze chwilkę aż całość zgęstnieje. Kaszę gotujemy do miękkości, a schabowe smażymy. Gorącą kaszę wykładamy na talerze, polewamy sosem z maślaków i podajemy razem z usmażonym mięsem.