WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1710]

Schabowe łączone XXL

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety schabowe w rozmiarze XXL z łączonego mięsa schabowego i szynki. Usmażone tradycyjnie w panierce.

Schabowe łączone XXL Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe łączone XXL

 

Sposób przygotowania:

Schabowe łączone XXL

ETAP 1:

Do tych kotletów potrzebne jest specjalne mięso - schab połączony z szynką. Czasem można takie kupić w sklepach.

Z takiego mięsa należy wyciąć dwa plastry. Umyć je i osuszyć. Następnie rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety. Przyprawić sola, pieprzem i czosnkiem granulowanym.

Jajko wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Bułkę tartą wysypać na drugi talerz. Kotlety panierować w jajku a potem w bułce tartej.

Na patelni rozgrzać olej i wkładać kotlety pojedynczo. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Wkładać na talerz.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Schabowe łączone XXL
Kotlety XXL w trakcie smażenia na patelni na oleju
Schabowe łączone XXL
Kotlety schabowe panierowane w jajku i w bułce
Schabowe łączone XXL
Rozbite kotlety przyprawione solą, pieprzem i czosnkiem
Schabowe łączone XXL
Mięso z szynki i schabu po rozbiciu na kotlety