Sposób przygotowania:
Żeberka duszone w młodej białej kapuście
Żeberka opłukać , osuszyć, a następnie natrzeć solą oraz pieprzem cayenne.
Żeberka włożyć na rozgrzany olej i podsmażyć na złoty kolor z każdej strony.
Zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze około 20 minut,krótko przed końcem smażenia żeberka posmarować miodem.
Kapustę obrać z brzydkich liści ,opłukać a następnie poszatkować.
W dużym garnku rozgrzać masło włożyć kapustę, dodać około 3/4 szkl. wody i doprowadzić do zagotowania .
Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i dusić kapustę około 10 minut.
Cebulę obrać , pokroić i podsmażyć do zeszklenia dodać do kapusty ,dodać również przyprawy i koperek wymieszać.
Po 10 minutach do kapusty włożyć żeberka i dusić jeszcze 15 minut pod przykryciem.
Żeberka podawać na kapuście w towarzystwie ugotowanych młodych ziemniaczków.
Żeberka włożyć na rozgrzany olej i podsmażyć na złoty kolor z każdej strony.
Zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze około 20 minut,krótko przed końcem smażenia żeberka posmarować miodem.
Kapustę obrać z brzydkich liści ,opłukać a następnie poszatkować.
W dużym garnku rozgrzać masło włożyć kapustę, dodać około 3/4 szkl. wody i doprowadzić do zagotowania .
Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i dusić kapustę około 10 minut.
Cebulę obrać , pokroić i podsmażyć do zeszklenia dodać do kapusty ,dodać również przyprawy i koperek wymieszać.
Po 10 minutach do kapusty włożyć żeberka i dusić jeszcze 15 minut pod przykryciem.
Żeberka podawać na kapuście w towarzystwie ugotowanych młodych ziemniaczków.
gusia1000
Devja3129
BozenaMatuszczyk
Dziękuję za szczery komentarz, u mnie nie lubimy mocno miękkiego mięsa więc nam wystarcza ten czas, ale można sobie dłużej smażyć . Proszę wypróbować i wtedy ocenić . Pozdrawiam serdecznie.;)