Sposób przygotowania:
Łopatka na cebulowo
Pokrojone kawałki mięsa obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu na patelni.
Przekładamy do rondla, podlewamy wodą i stawiamy do duszenia. Cebulę kroimy dowolnie( ja część na drobno a część w piórka) i dodajemy do mięsa. Dodajemy liść laurowy, doprawiamy trochę solą i pieprzem.
Dusimy aż cebula zacznie się rozpadać.
Doprawiamy chrzanem, solą i pieprzem( można przyprawą kuchenną) i zagęszczamy trochę mąką.
Podajemy do obiadu do ziemniaków, klusek, ryżu czy kaszy.
Przekładamy do rondla, podlewamy wodą i stawiamy do duszenia. Cebulę kroimy dowolnie( ja część na drobno a część w piórka) i dodajemy do mięsa. Dodajemy liść laurowy, doprawiamy trochę solą i pieprzem.
Dusimy aż cebula zacznie się rozpadać.
Doprawiamy chrzanem, solą i pieprzem( można przyprawą kuchenną) i zagęszczamy trochę mąką.
Podajemy do obiadu do ziemniaków, klusek, ryżu czy kaszy.
katarzynka455
Polpal
katarzynka455
Akurat truskawkę w sosie posadził mi wnuczek bardzo lubię gdy dzieci pomagają mi robiąc czasami dziwne i śmieszne rzeczy i nie przestrzegam jakiś wydumanych zasad a jeśli stawianie mi jedynek przynosi Ci ulgę.....może poproszę Panie moderatorki by truskawkę wpisały mi w składnik sosu ..no proszę Cię nie przesadzaj ...wolałabym tę truskawkę w sosie niż np jeść pokrzywy..