Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Schabowe pod cebulką

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 330
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takich schabowych jeszcze nie jedliście. Połącznie tych składników, to prawdziwe działo kulinarne. Kotlety schabowe w tradycyjnej panierce, ile można jeść ciągle to samo. Dziele się dziś z Wami genialnym przepisem na schab pod pierzynką z cebuli.

Schabowe pod cebulką

Składniki:

Schabowe pod cebulką

 

Sposób przygotowania:

Schabowe pod cebulką

I

Schabowe pod cebulką
Przygotowanie mięsa, myjemy, osuszamy, kroimy, rozbijamy. doprawiamy

1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą i z każdej strony smarujemy cienko musztardą.

II

Schabowe pod cebulką
panierowanie kotletów i smażenie na rozgrzanym oleju.

2. Panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układamy na półmisku.

III

Schabowe pod cebulką
przygotowanie boczku oraz cebuli.

3. Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy obraną, pokrojoną w krążki cebulę i smażymy do chwili aż cebula zmienia kolor na lekko brązowy.

4. Cebulę z boczkiem układamy na kotletach.

IV

5. Gotowe.

6. Smacznego