Sposób przygotowania:
Schabowy zapiekany pod ananasem i serem
Plastry schabu roztłuc tłuczkiem. Następnie oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor i ułożyć na blaszce do pieczenia.
Na każdym usmażonym kotlecie ułożyć plastry ananasa i posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać aż ser się rozpuści.
Tak przygotowane schabowe podałam z ziemniakami oraz surówką z marchewki i jabłka z sokiem pomarańczowym.
Na każdym usmażonym kotlecie ułożyć plastry ananasa i posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać aż ser się rozpuści.
Tak przygotowane schabowe podałam z ziemniakami oraz surówką z marchewki i jabłka z sokiem pomarańczowym.
Czekoladka 2