Sposób przygotowania:
Schabowe pod pierzynkąETAP 1:
Kotlety rozbijam, solę, pieprzę, doprawiam bazylią i oregano; odstawiam na 30 minut. Bakłażana kroję w plastry 1 cm, solę i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie zmywam sól z bakłażana, posypuję pieprzem i smażę na oliwie. To samo robię z kotletami, ale nie przesmażam ich za mocno (będą jeszcze pieczone).
ETAP 2:
Pomidory i paprykę kroję na kawałki, cebulę w piórka.
ETAP 3:
Na kotlecie układam plaster bakłażana, który smaruję sosem pomidorowym, układam pokrojoną paprykę, cząstki pomidorków, cebulkę, którą obrałam i pokroiłam w piórka.
ETAP 4:
Kotlety układam na blaszce, wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekam 20 minut. Pod koniec pieczenia dodaję pokrojony ser mozzarella. Przed podaniem posypuję natką pietruszki.
Jagodowa
ciasteczka
robaczek
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
mocsłodkości