Sposób przygotowania:
Roladki schabowe pod czerwoną pierzynką
Mięso opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem. każdy oprószyć solą i pieprzem, Na każdy plaster położyć po plasterku żółtego sera. Mięso zwinąć w roladki i związać nitką kuchenną. Roladki przełożyć na patelnię. Podlać wodą. Marchewkę opłukać, obrać i zetrzeć na dużych oczkach. Posypać nią roladki. Przykryć pokrywką i dusić 30 minut na małym ogniu. Jeśli trzeba, dolać trochę gorącej wody. Po tym czasie dodać ketchup do powstałego sosu, wymieszać. Dusić jeszcze 30 minut, w razie potrzeby podlewać wodą.Ziemniaki ugotować na półmiękko w nieosolonej wodzie. Dodać groszek i gotować razem do miękkości. Odlać wodę, rozgnieść tłuczkiem. Doprawić vegetą.