pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Roladki schabowe pod czerwoną pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pomysł na podanie schabu pod czerwoną pieprzynką

Roladki schabowe pod czerwoną pierzynką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki schabowe pod czerwoną pierzynką

 

  • Dla 2-3 osób

 

  • 4 plastry schabu
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 2 marchewki
  • 4 łyżki pikantnego ketchupu
  • sól, pieprz

 

  • Do puree:
  • 6-7 ziemniaków
  • 20 dag mrożonego groszku
  • vegeta

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe pod czerwoną pierzynką
Mięso opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem. każdy oprószyć solą i pieprzem, Na każdy plaster położyć po plasterku żółtego sera. Mięso zwinąć w roladki i związać nitką kuchenną. Roladki przełożyć na patelnię. Podlać wodą. Marchewkę opłukać, obrać i zetrzeć na dużych oczkach. Posypać nią roladki. Przykryć pokrywką i dusić 30 minut na małym ogniu. Jeśli trzeba, dolać trochę gorącej wody. Po tym czasie dodać ketchup do powstałego sosu, wymieszać. Dusić jeszcze 30 minut, w razie potrzeby podlewać wodą.Ziemniaki ugotować na półmiękko w nieosolonej wodzie. Dodać groszek i gotować razem do miękkości. Odlać wodę, rozgnieść tłuczkiem. Doprawić vegetą.
Roladki schabowe pod czerwoną pierzynką
Na rozbite mięso położyć po plasterku sera
Roladki schabowe pod czerwoną pierzynką
Zawinięte roladki położyć na patelni i posypać startą marchewką
Roladki schabowe pod czerwoną pierzynką
Ziemniaki ugotować z groszkiem rozbić na puree i doprawić vegetą