Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe pod pierzynką
Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Obtoczyć każdy w mące i obsmażyć na tłuszczu z obu stron.
Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, lekko posmarować tłuszczem. Na folii ułożyć kotlety obok siebie. Na każdym ułożyć plaster ananasa i plaster sera żółtego.
Zapiekać 20 min w piekarniku w 160 st.
Podawać z dowolnymi dodatkami i surówkami.
Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, lekko posmarować tłuszczem. Na folii ułożyć kotlety obok siebie. Na każdym ułożyć plaster ananasa i plaster sera żółtego.
Zapiekać 20 min w piekarniku w 160 st.
Podawać z dowolnymi dodatkami i surówkami.
misia53