góralka

góralka

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Kotlety schabowe pod pierzynką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Eleganckie i smaczne danie na obiad, albo inne uroczystości

Kotlety schabowe pod pierzynką

Składniki:

Kotlety schabowe pod pierzynką

 

  • kotlety schabowe, (ilość według uznania)
  • plastry ananasa (tyle samo sztuk co kotletów
  • plastry żółtego sera
  • sól, pieprz kolorowy,
  • trochę mąki do obtoczenia kotletów

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe pod pierzynką
Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Obtoczyć każdy w mące i obsmażyć na tłuszczu z obu stron.
Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, lekko posmarować tłuszczem. Na folii ułożyć kotlety obok siebie. Na każdym ułożyć plaster ananasa i plaster sera żółtego.
Zapiekać 20 min w piekarniku w 160 st.
Podawać z dowolnymi dodatkami i surówkami.