Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe zapiekane pod pierzynką
Kotlety rozklepać tłuczkiem do mięsa. Posolić i popieprzyć. Panierować w jajku i bułce tartej .Usmażyć na smalcu na rumiano. Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na rumiano na oleju. Dodać koper i utarte na tarce jarzynowej ( grube oczka ) jabłko. Dusić chwilę mieszając. Doprawić solą , pieprzem i curry. Kotlety ułożyć na blaszce do zapiekania . Wymieszać farsz pieczarkowo, koperkowo, jabłkowy z serem . Na każdym kotlecie ułożyć 1/3 farszu. Rozgrzać piekarnik. Wstawić blaszkę i zapiec kotlety tak by utworzyła się na nich ,, pierzynka „ ( ok. 5 minut ) .
jovi
mamqa
iwi69
Natala1210
pusieczek2@wp.pl
Sarenka
Babciagramolka
Dziękuję Sarenko ( i innym ) - moja rodzinka i ja cenimy sobie te kotleciki i za wygląd, i za smak i za to ,że mogę nasmażyć kotletów i potem gdy nie mam czasu na stanie w kuchni zrobić mimo to ciekawe danie. Ja należę do tych którzy mimo tego że uwielbiają pichcenie to nie widzą sensu w bezcelowym staniu przy garach. Ułatwiam sobie pracę jak mogę , a zaoszczędzany czas przeznaczam na upichcenie czegoś innego ( hi hi hi ).
kinga
mtm03