WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Schabowe w panierce owsiano - mleczno - jajecznej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne kotlety schabowe rozbite na niezbyt cienko, panierowane w mące kokosowej, jajku rozmieszanym z mlekiem i w bułce.

Schabowe w panierce owsiano - mleczno - jajecznej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe w panierce owsiano - mleczno - jajecznej

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w panierce owsiano - mleczno - jajecznej

ETAP 1:

Plastry mięsa ze schabu wieprzowego umyć i osuszyć ręcznikami papierowymi. Następnie rozbić na niezbyt cienkie kotlety. Kotlety przyprawić solą i pieprzem.

Mąkę i bułkę wysypać na dwa oddzielne talerzyki. Jajko wybić do miseczki. Dolać do niego mleko i ewentualnie wsypać odrobinę soli i roztrzepać na jednolitą konsystencję.

Kotlety panierować w mące, potem w rozmieszanym jajku z mlekiem a na końcu w bułce.

Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju na patelni z dwóch stron na złoty kolor. Wyłożyć na ręcznik papierowy żeby odciekły z tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.

Schabowe w panierce owsiano - mleczno - jajecznej
Kotlety schabowe w trakcie smażenia na patelni
Schabowe w panierce owsiano - mleczno - jajecznej
Kotlety panierowane w mące owsianej jajku z mlekiem i bułce
Schabowe w panierce owsiano - mleczno - jajecznej
Zestaw do panierowania: mąka owsiana, jajko z mlekiem i bułka tarta
Schabowe w panierce owsiano - mleczno - jajecznej
Kotlety rozbite i doprawione solą i pieprzem