Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe w panierce z chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Kotlety w panierce z chleba mają bardzo smaczną, chrupiącą skórkę. Domownicy byli zachwyceni, polecam.

Kotlety schabowe w panierce z chleba Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe w panierce z chleba

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w panierce z chleba
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oprószyć solą, pieprzem i pieprzem z kolendrą. Chleb tostowy bez skórki pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Mięso obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku wymieszanym z odrobiną soli i dociskając obtoczyć w chlebie. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.  
Kotlety schabowe w panierce z chleba
Umyte mięso zbić tłuczkiem i natrzeć przyprawami
Kotlety schabowe w panierce z chleba
Chleb tostowy bez skórki pokroić w drobną kostkę
Kotlety schabowe w panierce z chleba
Mieso panierować w mące roztrzepnym jajku i w chlebie
Kotlety schabowe w panierce z chleba
Na rozgrzanej oliwie smażyć na złoty kolor