Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Schabowe w serowej panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schabowe w niecodziennym wydaniu, bo w serowej panierce. Ser pecorino nadaje im wyrazistego smaku. Polecam na szybki obiad.

Schabowe w serowej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe w serowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w serowej panierce
Mięso rozbijamy tłuczkiem, oprószam z obu stron solą i pieprzem, nacieramy drobniutko posiekanym czosnkiem.

Kotlety panierujemy kolejno: w mące, rozmąconym jajku, serze pecorino oraz bułce tartej. Kotlety wstawiamy do lodówki na kilkanaście minut

Na patelni porządnie rozgrzewamy olej, smażymy na nim kotlety z obu stron.

Podajemy z ulubionymi dodatkami .
Schabowe w serowej panierce
Kotlety rozbijamy i oprószamy pieprzem i solą
Schabowe w serowej panierce
Kotlety panierujemy w mące, jajku i serze...
Schabowe w serowej panierce
oraz w bułce tartej. Kotlety odstawiamy do lodówki
Schabowe w serowej panierce
Kotlety smażymy z obu stron na oleju rzepakowym