Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Schab maczany w śmietanie i w panierce serowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Dzięki maczaniu w śmietanie mięso jest niezwykle soczyste. Nie jest tak suche jak zwykłe schabowe. Gorąco polecam na np. niedzielny obiad.

Schab maczany w śmietanie i w panierce serowej

Składniki:

Schab maczany w śmietanie i w panierce serowej

 

Sposób przygotowania:

Schab maczany w śmietanie i w panierce serowej
Kotlety lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Z każdej strony opruszamy solą i pieprzem.

Schabowe obtaczamy kolejno w śmietanie, mące, jajkach i tartej bułce wymieszanej z startym na tarce żółtym serem.

Kotlety smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Podajemy z ziemniakami i innymi ulubionymi dodatkami.

Tagi:

schab mięso