Sposób przygotowania:
Schabowe w warzywach.
Kapustę pokroić grubo,marchewki zetrzeć na grubej tarce,cebulę
pokroić w dużą kostkę.Wszystkie warzywa obsmażyć lekko na rozgrzanym oleju,doprawić pieprzem w ziarenkach,kminkiem i solą,podlać połową szklanki wody.Dusić ok.5 min.Kotlety lekko
rozbić,oprószyć solą,pieprzem mielonym i mąką.Obsmażyć na oleju,dodać do warzyw i dusić kolejne 5-10 min.Oprószyć siekanym koperkiem.Podawać z ziemniakami z wody.
pokroić w dużą kostkę.Wszystkie warzywa obsmażyć lekko na rozgrzanym oleju,doprawić pieprzem w ziarenkach,kminkiem i solą,podlać połową szklanki wody.Dusić ok.5 min.Kotlety lekko
rozbić,oprószyć solą,pieprzem mielonym i mąką.Obsmażyć na oleju,dodać do warzyw i dusić kolejne 5-10 min.Oprószyć siekanym koperkiem.Podawać z ziemniakami z wody.
LuKaSz4761