Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z cukinią

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
  • KALORIE: 110
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki schabowe z tym obłędnym nadzieniem, nie maja sobie równych a sam zapach przywoła do stołu każdego domownika. Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują na twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sam.

Roladki z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Roladki z cukinią

I

Roladki z cukinią
Przygotowanie mięsa, myjemy, osuszamy, krpoimy, rozbijamy i doprawiamy .

1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz sola.

II

Roladki z cukinią
Przygotowanie warzyw i smażenie

2. Marchew i cukinie myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę.

3. Warzywa smażymy na rozgrzanym oleju. Do warzywa dodajemy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.

III

Roladki z cukinią

4. Następnie warzywa przekładamy do naczynia i mieszamy z startym na dużych oczkach żółtym serem.

IV

Roladki z cukinią
Faszerowanie roladek

5. Na każdym kawałku mięsa układamy po plastrze szynki i po łyżce farszu warzywnego.

V

Roladki z cukinią
panierowanie i smażenie roladek.

6. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.

7. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

VI

Roladki z cukinią

8. Roladki gotowe.
9. Smacznego.