Sposób przygotowania:
Roladki z cukiniąI
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz sola.
II
2. Marchew i cukinie myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę.
3. Warzywa smażymy na rozgrzanym oleju. Do warzywa dodajemy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.
III
4. Następnie warzywa przekładamy do naczynia i mieszamy z startym na dużych oczkach żółtym serem.
IV
5. Na każdym kawałku mięsa układamy po plastrze szynki i po łyżce farszu warzywnego.
V
6. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
7. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
VI
8. Roladki gotowe.
9. Smacznego.
robaczek
ciasteczka
lukrowanepierniczki