Sposób przygotowania:
Roladki z cukiniąI
![Roladki z cukinią Roladki z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-z-cukinia-573570.jpg)
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz sola.
II
![Roladki z cukinią Roladki z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-z-cukinia-573571.jpg)
2. Marchew i cukinie myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę.
3. Warzywa smażymy na rozgrzanym oleju. Do warzywa dodajemy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.
III
![Roladki z cukinią Roladki z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-z-cukinia-573572.jpg)
4. Następnie warzywa przekładamy do naczynia i mieszamy z startym na dużych oczkach żółtym serem.
IV
![Roladki z cukinią Roladki z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-z-cukinia-573573.jpg)
5. Na każdym kawałku mięsa układamy po plastrze szynki i po łyżce farszu warzywnego.
V
![Roladki z cukinią Roladki z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-z-cukinia-573574.jpg)
6. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
7. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
VI
![Roladki z cukinią Roladki z cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-z-cukinia-573575.jpg)
8. Roladki gotowe.
9. Smacznego.
robaczek
ciasteczka
lukrowanepierniczki